JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

مشاوره بازی درمانی

بازی درمانی نوعی از درمان است که عمدتا متوجه کودکان است. در این شکل از درمان ، یک درمانگر کودک را تشویق می کند تا وقایع زندگی را که ممکن است بر شرایط فعلی زندگی او تأثیر بگذارد ، به شیوه و آهنگی که کودک انتخاب می کند ، در درجه اول از طریق بازی یا همچنین از طریق زبان ، کشف کند.

مشاوره بازی درمانی ، می تواند به کودکان در برقراری ارتباط ، کشف افکار و عواطف سرکوب شده ، رفع آسیب های حل نشده و رشد شخصی کمک کند و به طور گسترده ای به عنوان یک درمان بهداشت روان مهم ، موثر و مناسب ارزیابی می شود.

تاریخچه و توسعه بازی درمانی

اگرچه برخی از نظریه ها و روشهای اولیه ذکر شده در زیر دیگر عملی نیستند و ممکن است براساس تحقیقات فعلی و استانداردهای اخلاقی قابل قبول نباشند ، اما آنها تا حدی که اکنون به عنوان یک رویکرد درمانی ثابت شناخته می شود ، در پیشرفت بازی درمانی نقش داشتند. برخی از افراد اصلی در توسعه این روش درمانی و مشارکت آنها در این زمینه عبارتند از:

Hermine Hug-Hellmuth ، که به عنوان اولین روانکاو جهان که در زمینه درمان کودکان و اولین شخصی که از بازی به عنوان نوعی درمان استفاده می کند تخصص دارد ، شناخته می شود. در سال 1921 ، وی با تهیه مواد لازم برای بیان کودکان خود که تحت مراقبت او بودند ، یک فرآیند بازی درمانی رسمی را معرفی کرد و از بازی برای تجزیه و تحلیل کودکان حمایت کرد.

ملانی کلاین که از بازی به عنوان ابزاری تحلیلی و همچنین وسیله ای برای جذب کودکانی که با آنها کار می کرد برای درمان استفاده می کرد. کلاین معتقد بود که بازی بینش ناخودآگاه کودک را تقویت می کند.

دیوید لوی ، که در سال 1938 رویکرد درمانی به نام “رهاسازی درمانی” را ایجاد کرد. این یک رویکرد ساختاری بود که کودک آسیب دیده را به بازی آزاد ترغیب می کرد. سپس درمانگر به تدریج مطالب مربوط به واقعه آسیب زا را معرفی کرد و به کودک اجازه داد تا دوباره رویداد استرس زا را تجربه کند و هرگونه احساسات یا اقدامات حل نشده را آزاد کند.

جوزف سولومان ، كه از روش بازی درمانی به نام “بازی فعال” برای كمك به كودكانی كه تكانش و تمایل به بازی نشان می دهند ، استفاده كرد. این رویکرد بر اساس اعتقاد سولومن بود که ابراز احساساتی مانند ترس و عصبانیت در بازی درمانی منجر به رفتارهای قابل قبول اجتماعی می شود.

آنا فروید ، که استدلالهای نظری را برای مشاوره بازی درمانی به عنوان ابزاری برای ایجاد یک رابطه مثبت بین کودک و درمانگر ارائه داد ، بنابراین به درمانگر امکان دسترسی بهتر به افکار و احساسات درونی کودک را می دهد.

کارل راجرز ، که در طی دهه های 1940 و 1950 درمان مبتنی بر فرد را توسعه داد. این نوع درمان بر اهمیت اصالت ، اعتماد و پذیرش در رابطه بازی درمانی تأکید می کند.

ویرجینیا اکسلین ، که با تغییر رویکرد راجرز به یک روش بازی درمانی که مناسب تر برای کودکان است ، بازی درمانی غیرمنطقی را توسعه داد.

راجر فیلیپس ، که ایده ترکیب شناخت درمانی و بازی درمانی را در اوایل دهه 1980 مطرح کرد. از بازی درمانی رفتاری شناختی برای درمان کودکان از دو سال گذشته استفاده کرد.

عصب شناسی پس از اهمیت بازی

اگرچه بازی معمولاً به عنوان راهی برای استراحت افراد ، به ویژه كودكان تلقی می شود ، اما تحقیقات علمی ثابت كرده است كه بازی یك عامل حیاتی در رشد سالم كودك است. مطالعات نشان می دهد که نوزادان تازه متولد شده دارای میلیاردها سلول مغزی هستند. با این وجود ، این سلول های جوان فاقد ارتباط پیچیده عصبی هستند که مشخصه مغز انسان بالغ و کاملاً عملکردی است. علوم اعصاب نشان داده است که بیشتر رشد مغز در پنج سال اول زندگی کودک اتفاق می افتد ، و عملکرد بازی به طور قابل توجهی در توسعه ارتباطات بین سلول های عصبی نقش دارد. این پیوندهای عصبی نقش عمده ای در زمینه های اصلی زندگی کودک مانند یادگیری ، رشد اجتماعی ، رشد عاطفی و حافظه دارند.

مشاوره بازی درمانی برای رشد کودکان آسیب دیده

بازی درمانی به ویژه برای رشد سالم کودکانی که دچار حوادث استرس زا یا ضربه قبلی شده اند بسیار مهم است. در حالی که اثرات تروما در نواحی غیرکلامی مغز – هیپوکامپ ، آمیگدالا ، تالاموس و ساقه مغز وجود دارد – ظرفیت فرد برای برقراری ارتباط و پردازش مسائل نامطلوب در لوب های پیشانی مغز است. در نتیجه ، كودكانی كه تحت تأثیر ضربه قرار دارند ممكن است دشوار باشد كه به دیگران بگویند كه به كمك نیاز دارند. فعالیت های جسمی و نقش آفرینی همراه با بازی درمانی در کمک به انتقال خاطرات و احساسات آسیب زا از نواحی غیرکلامی مغز به لوب های پیشانی اثبات شده است.

مشاوره بازی درمانی چگونه انجام می شود؟

هنگامی که کودکان مسائل شخصی نامطلوبی را تجربه می کنند ، اغلب رفتارهای نامناسبی را انجام می دهند یا رفتارهای نامناسبی را در بزرگسالی از خود نشان می دهند. والدین ممکن است مشتاق کمک باشند اما اگر کودکی قادر به گفتگو در مورد مسئله نباشد یا مایل نباشد ارائه کمک موثر برای آنها دشوار یا غیرممکن است. تصور می شود بازی درمانی یکی از سودمندترین ابزارها برای کمک به کودکانی است که چالش های عاطفی یا رفتاری را تجربه می کنند. اگرچه این روش می تواند برای افراد در هر سنی مفید باشد.

آموزش بازی درمانی

این روش ویژه برای کودکان زیر 12 سال طراحی شده است و توسط مشاوره بازی درمانی به وسیله یک مشاور انجام می شود. یک جلسه معمول ممکن است 30-45 دقیقه طول بکشد و ممکن است فقط با یک کودک یا به صورت گروهی انجام شود. در طول درمان ، درمانگر یک محیط راحت و ایمن را ایجاد می کند که در آن به کودک اجازه داده می شود تا حد امکان با محدودیت بازی کند. از این فضای مشاوره غالباً به عنوان اتاق بازی یاد می شود و مجهز به مجموعه ای از اسباب بازی هایی است که به طور خاص انتخاب شده اند و هدف آن تشویق کودک به بیان احساسات و بروز رفتارهای سالم تر است. تعاملات کودک با این اسباب بازی ها اساساً به عنوان کلمات نمادین کودک عمل می کند. این به درمانگر اجازه می دهد تا در مورد افکار و عواطف خاصی که بیان آنها برای کودک دشوار یا غیرممکن است کمک کند.

اسباب بازی هایی که در درمان استفاده می شوند ممکن است شامل یک جعبه ماسه با مجسمه های مینیاتوری مرتبط ، مواد هنری ، لگوها یا سایر اسباب بازی های ساختمانی ، لباس ها ، حیوانات شکم پر ، عروسک ها ، یک خانه عروسک با مبلمان مینیاتور ، عروسک ها ، وسایل ورزشی داخل سالن باشد. درمانگر همچنین ممکن است از ابزارها و تکنیک هایی مانند ، قصه درمانی ، موسیقی ، رقص و حرکت ، نمایش درام / نقش و تجسم خلاق استفاده کند.

5/5 - (1 امتیاز)