JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

مشاوره پیش از ازدواج

طبق تحقیقاتی که در سال های اخیر صورت گرفته است، به جرأت می توانیم بگوییم که مشاوره پیش از ازدواج برای هر زوجی یک باید است نه یک اختیار، زیرا به واسطه بهره گیری از آن، می توان از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کرد و زندگی آرامی برای خود مهیا ساخت.

مشاوره قبل از ازدواج یکی از موضوعاتی است که توانسته است به خوبی بسیاری از چارچوب های مسائل مربوط به زوجین را قبل از ازدواج سازماندهی کند  و سبب شود که افراد قبل از شروع زندگی مشترک به شناخت بیشتری ازهم برسند، هزینه مشاوره پیش از ازدواج نیز معمولاً از مقادیر متفاوتی برخوردار است که همه افراد از هر قشری می توانند از آن بهره ببرند.

خانواده به عنوان یکی از کوچکترین واحدهای اجتماعی از مهمترین اجتماع های مربوط به زندگی ما محسوب می شود و بسیاری از مسائل ما را تحت تأثیر قرار می دهد، از این رو است که نقش روانشناسان در سازماندهی این واحد بسیار ملموس است، این مقوله به قدری اهمیت دارد که بسیاری از کشورها بهره مند شدن از مشاوره قبل از ازدواج را از واجبات تشکیل هر خانواده ای دانسته اند.

اگر قبل از ازدواج تمایل دارید با فردی با تجربه صحبت کنید، آن فرد روانشناس متخصص می باشد.

مشاوره قبل از ازدواج در ایران

با توجه به افزایش آمار طلاق در ایران و بررسی همه جوانب آن، محققان به این نتیجه رسیده اند که بسیاری از افراد به دلیل عدم آگاهی و شناخت کافی در مورد انتخاب خود، قادر به حفظ بنیان خانواده نبوده اند.

پس مسئله ای که بسیار واضح است عدم آگاهی می باشد، در مشاوره های قبل از ازدواج متخصصین این حوزه سعی بر آگاه سازی و شفاف کردن بسیاری از مطالب می کنند، از این رو افراد با دید آگاه تری به مقوله ازدواج نگاه می کنند.

اگر بخواهیم با بیانی ساده تر این مسئله را بگوییم، می توانیم به این موضوع اشاره کنیم که مشاوره پیش از ازدواج به نوعی یک پیشگویی علمی می باشد که با بررسی همه ویژگی های زوجین و اساسی ترین آنها و سپس بررسی دقیق روانشناس مربوطه، زوجین متوجه این خواهند شد که در مسیری که پس از تشکیل خانواده پیش روی خود دارند با چه موانعی روبه رو خواهند شد.

هرچند که همچنان در ایران افراد زیادی در مورد ازدواج به ضرب المثل معروف “ازدواج هندوانه ای در بسته است” اعتقاد دارند، اما علم روانشناسی خط بطلانی بر روی این عبارت کشیده است و با شواهد علمی که در سال های اخیر به آن دست یافته است، این مسئله را اثبات کرده است که مشاوره پیش از ازدواج می تواند کمک کند که زوجین بهتر تصمیم بگیرند، بهتر رفتار کنند و در نهایت زندگی سالم تری داشته باشند.

روابط بعد از ازدواج زمانی همچون دوره نامزدی به خوبی پیش می رود که افراد به شناخت خوبی از هم رسیده باشند که این امر از طریق مشاوره پیش از ازدواج میسر می شود.

علت توصیه به مشاوره قبل از ازدواج

در حین ازدواج و حتی سال های قبل از آن، ما با دوره ای سر و کار داریم که می توان گفت که اوج غلیان احساسات دو طرف است، به همین خاطر ممکن است رد تصمیمات منطقی کمرنگ تر شود و یا اینکه زور تصمیم گیری های احساسی به مسائل منطقی بچربد، به همین خاطر حین مواجه شدن با مشکلات متعدد و یا برخی از ناملایمت های زندگی، فرد به امید بهتر شدن شرایط و چشم پوشی از مسائل هر چند کوچک ولی مهم، عملکردهای غلط را اتخاذ می کند.

از این رو است که برای هر فردی در هر سطحی از جامعه و با هر رده تحصیلی مشاوره پیش از ازدواج توصیه می شود.

فراموش نکنید که اگر فردی از لحاظ جسمی مشکلی داشته باشد، شما قبل از ازدواج ممکن است متوجه آن شوید، اما مشکلات و اختلالات روانی در بسیاری از موارد به راحتی قابل تشخیص نیستند و تنها یه متخصص خواهد توانست در یک الی چند جلسه پی به آنها ببرد.

از این رو به مهمترین مزیت بهره مندی از مشاوره پیش از ازدواج می توانیم به این موضوع اشاره کنیم که مشاور شما کاملاً بی طرفانه و با در نظر گرفتن منفعت هر دو طرف، مسائلی را بازگو می کند که شما با بهره مندی از آنها می توانید زندگی سالم تری داشته باشید.

البته مشاوره های قبل از ازدواج تنها محدود به مسائل روانی نمی باشند، بلکه دودمانه افراد  را تا چند نسل بررسی می کنند تا در صورت بروز هر گونه مشکل جسمی، بیماری های ارثی، اختلالات مختلف و … در دوره تولد فرزند، طرفین قبل از بروز آنها متوجه شوند؛ معمولاً در این دوره از احتمالات صحبت می شود که ممکن است در زمان خود نقش مهمی داشته باشند. (مانند احتمال تولد فرزند عقب مانده، فرزندی با کم خونی ماژور، مشکلات زالی و … )

ازدواج فرصتی برای آزمون و خطا نیست، با بهره گیری از مشاوره پیش از ازدواج از خطا کردن پرهیز کنید.

بهترین زمان برای مشاوره پیش از ازدواج

 اما بهترین زمان برای مشاوره پیش از ازدواج چه زمانی است؟

قبل از پاسخ به این سؤال بهتر است به این موضوع بپردازیم که ازدواج های امروزه اغلب به دو صورت سنتی و مدرن صورت می گیرند؛ با اینحال اگر قرار است ازدواجی سنتی داشته باشید، به محض خواستگاری و آشنایی و در صورت موافق بودن طرفین به امر ازدواج، افراد بهتر است به مشاور مراجعه کنند.

اما اگر ازدواجی مدرن دارید و قبل از خواستگاری به شناخت کافی نسبت به هم رسیده اید و اکنون قصد ازدواج دارید، می توانید قبل از خواستگاری رسمی به مشاور مراجعه کنید.

به هر حال نکته مهم این است که قبل از بستن هر تعهدی چه مکتوب و چه عاطفی بهتر است افراد نسبت به مسائلی که در جلسات مشاوره پیش از ازدواج بیان می شود آگاه شوند، حتی اگر یک طرف رابطه راضی به مراجعه به مشاوره پیش از ازدواج نیست، فرد دیگر می تواند برای مشاوره اقدام کند.

تعداد جلسات مورد نیاز برای مشاوره قبل از ازدواج چند جلسه است؟

تعیین تعداد جلسات مشاوره قبل از ازدواج کاملاً بستگی به طرفین و صلاحدید روانشناس مورد نظر دارد، بسته به اینکه زوجین چه مشکلاتی دارند و یا قرار است به بیان چه مسائلی بپردازند، مشاور تعداد جلسات را تعیین می کند.

معمولاً در ابتدا جلسات، مشاور سؤالاتی را مطرح می کند و یا تست های بسیار ساده ای را آگاهانه و یا غیرآگاهانه از مراجعین می گیرد و سپس پس از ارزیابی شرایط تعداد جلسات را تعیین می کند، از این رو ممکن است برخی از افراد به  5 جلسه و برخی دیگر نیز نیاز به بیش از 5 جلسه داشته باشند.

با مراجعه به روانشناس متخصص در حوزه ازدواج، ناملایمت های زندگی خود را پیشبینی کنید.

هزینه مشاوره پیش از ازدواج چه قدر است؟

هزینه مشاوره قبل از ازدواج بسته به پارامترهای مختلفی تعیین می شود و نمی توانیم مقدار ثابتی برای آن در نظر بگیریم؛ اکنون به برخی از این پارامترها که بسیار مهم هستند اشاره ای مختصر می کنیم:

  • مدت زمان هر جلسه
  • تعرفه تعیین شده
  • تعداد جلسات
  • میزان تخصص مشاور

از این رو بسته به هر یک از المان های بالا هزینه های نهایی تعیین می شود.

نکته ای که در این بین حائز اهمیت است این است که هزینه نهایی مشاوره از جمله هزینه هایی است که باید آن را جز هزینه های ضروری خود بشمارید و به دلیل هزینه از مراجعه به مشاور صرف نظر نکنید.

پرداخت این هزینه می تواند به قیمت این تمام شود که شما از بروز بسیاری مشکلات در آینده جلوگیری کنید و در نهایت سودی بسیار بیشتر از هزینه های پرداختی در زندگی خود دریافت کنید.

5/5 - (3 امتیاز)