JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

تشخیص و درمان افسردگی

امروزه، اگر چه بیماری افسردگی بسیار رایج شده است، اما اغلب نادیده گرفته می شود و تشخیص و درمان افسردگی را به تعویق می اندازد یا در مواردی حتی به مرحله درمان هم نمی رسد. چنین بی توجهی هایی در تشخیص و درمان این بیماری ،به ویژه در مبتلایان به افسردگی حاد، می تواند تهدید کننده زندگی باشد.

اگر شما یا یکی از عزیزانتان علائم افسردگی را دارید، از یک متخصص بهداشت روان واجد شرایط کمک بگیرید. بسیاری از پزشکان مراقبت های اولیه، افسردگی را تشخیص می دهند و درمان می کنند.

غربالگری افسردگی اکنون بخش زیادی از مراجعه معمول به پزشکان را تشکیل می دهد. اما اگر علائم شما در طی چهار تا هشت هفته درمان، به طور قابل توجهی بدتر شد یا بهبود نیافت، از پزشک خود بخواهید که شما را به یک روانپزشک برای تشخیص و درمان افسردگی ارجاع دهد.

واضح است که برای علائم شدیدتر مانند فکر در مورد مرگ یا صدمه زدن به خود یا دیگری، باید در اسرع وقت به روانپزشک مراجعه کنید.

مشاوره درمان افسردگی

در کلینیک مشاوره و روانشناسی ندای درون، ما با بهترین مشاوران در خدمت شما هستیم.

برای تشخیص و درمان افسردگی، متخصصین بهداشت روان از شما درباره علائم و سابقه خانوادگی سوالاتی را می پرسند.

در مواردی ممکن است از شما خواسته شود که یک پرسشنامه درباره علائم خود پر کنید.

افسردگی در هر سال از هر 15 بزرگسال (7/6 درصد) یک نفر را تحت تأثیر قرار می دهد و از هر شش نفر یک نفر (16.6٪) در دوره ای از زندگی خود افسردگی را تجربه خواهد کرد.

افسردگی می تواند در هر زمان رخ دهد اما به طور متوسط، اولین بار در اواخر نوجوانی تا اواسط 20 سالگی ظاهر می شود.

در این آمار زنان بیشتر از مردان دچار افسردگی می شوند. برخی مطالعات نشان می دهد که یک سوم زنان در طول زندگی خود یک دوره افسردگی حاد را تجربه می کنند.

در صورت داشتن افسردگی در بستگان درجه یک (والدین، فرزندان، خواهر و برادر) احتمال ارثی بودن افسردگی در خانوادتان بالا است (تقریباً 40٪). این آمار ضرورت و اهمیت تشخیص و درمان افسردگی را نماین می کند.

درمان افسردگی

افسردگی، یکی از درمان پذیر ترین اختلالات روان است. بین 80 تا 90 درصد از افراد مبتلا به افسردگی در نهایت به درمان پاسخ می دهند و تقریباً همه بیماران تا حدی از علائم خود رهایی می یابند.

قبل از تشخیص و درمان افسردگی، یک متخصص بهداشت روان باید ارزیابی هایی دقیقی از جمله مصاحبه و معاینه بدنی را انجام دهد.

در برخی موارد، آزمایش خون ممکن است انجام شود تا اطمینان حاصل شود که افسردگی به دلیل بیماری پزشکی مانند مشکل تیروئید یا کمبود ویتامین نیست.

این ارزیابی علائم خاص را شناسایی می کند و تاریخچه پزشکی و خانواده و همچنین عوامل فرهنگی و محیطی را با هدف رسیدن به یک تشخیص و در نهایت برنامه ریزی برای تشخیص و درمان افسردگی ، بررسی می کند.

مصرف دارو

شیمی مغز ممکن است به افسردگی فرد کمک کند و در درمان او نقش اساسی داشته باشد. به همین دلیل، ممکن است داروهای ضد افسردگی برای اصلاح شیمی مغز تجویز شوند.

این داروها آرام بخش یا تسکین دهنده نیستند همچنین اعتیادآور هم نیستند. به طور کلی داروهای ضد افسردگی هیچ تاثیر محرکی بر روی افرادی که افسردگی را تجربه نمی کنند، ندارند.

داروهای ضد افسردگی ممکن است طی یک یا دو هفته اول استفاده، باعث بهبود شوند اما بهبود کامل برای دو تا سه ماه دیده نمی شود.

اگر بیمار پس از چند هفته احساس بهبودی کند و یا هیچ بهبودی نداشته باشد، روانپزشک وی می تواند دوز دارو را تغییر دهد یا داروی ضد افسردگی دیگری را اضافه و یا جایگزین کند.

در برخی شرایط سایر داروهای روانگردان ممکن است مفید باشند. اگر دارویی موثر نیست یا در شما باعث بروز عوارض جانبی می شود، باید به پزشک خود اطلاع دهید.

روانپزشکان معمولاً به بیماران توصیه می کنند که شش ماه یا بیشتر پس از بهبود علائم، به مصرف دارو ادامه دهند.

درمان متداوم و طولانی مدت، برای کاهش خطر ابتلا دوباره در افرادی که ریسک بالایی در ابتلا دارند، توصیه می شود.

روان درمانی

روان درمانی یا “گفتگو درمانی” گاهی اوقات به تنهایی برای درمان افسردگی خفیف استفاده می شود. برای افراد مبتلا به

افسردگی متوسط تا حاد، روان درمانی اغلب همراه با داروهای ضد افسردگی استفاده می شود.

مشخص شده است که درمان رفتاری شناختی (CBT) در درمان افسردگی بسیار موثر است. درمان رفتاری شناختی، نوعی از درمان متمرکز بر حل مسئله در حال حاضر است.

این روش به فرد کمک می کند تا تفکرات تحریف شده یا منفی خود را با هدف تغییر افکار و رفتارها برای پاسخگویی به چالش ها به شیوه ای مثبت تر، تشخیص دهد.

بسته به شدت افسردگی، درمان ممکن است چند هفته یا بیشتر طول بکشد. در بسیاری از موارد، می توان در طی 10 تا 15 جلسه پیشرفت چشمگیری را مشاهده کرد.

الکترو شوک درمانی (ECT)

یک روش درمانی پزشکی است که معمولاً برای تشخیص و درمان افسردگی بیمارانی که دچار بیماری حاد هستند و به سایر درمان ها پاسخ نداده اند،تجویز می شود.

این روش دادن تحریک الکتریکی مختصر به مغز در حالی که بیمار تحت بیهوشی قرار دارد را شامل می شود.

یک بیمار به طور معمول دو تا سه بار در هفته و به طور کلی شش تا 12 بار الکتروشوک درمانی را دریافت می کند.

این کار معمولاً توسط تیمی از متخصصان آموزش دیده پزشکی شامل روانپزشک، متخصص بیهوشی و پرستار یا دستیار پزشک صورت می گیرد.

الکتروشوک درمانی از دهه 1940 مورد استفاده قرار گرفته است و سالها تحقیق منجر به پیشرفت های عمده و شناختن اثربخشی آن به عنوان یک روش اصلی و نه “آخرین راه چاره” شده است.

کنار آمدن و پشتیبانی

ایجاد تغییر در عادت های زندگی می توانند به کاهش علائم افسردگی کمک کند. برای بسیاری از افراد، ورزش منظم به ایجاد احساس مثبت و بهبود خلق و خو کمک می کند.

خواب منظم و با کیفیت عالی، داشتن یک رژیم غذایی سالم و پرهیز از مشروبات الکی از عواملی است که می تواند به کاهش علائم افسردگی کمک کند.

افسردگی یک بیماری واقعی است و کمک رسانی به مبتلایان بیش از پیش در دسترس است.

با تشخیص و درمان افسردگی،اکثریت افراد مبتلا قادر خواهند بود بر آن غلبه کنند.

اگر علائم افسردگی را تجربه می کنید، اولین قدم مراجعه به روانپزشک است در کلینیک مشاوره و روانشناسی ندای درون، بهترین مشاوران برای همراهی شما آماده به خدمت رسانی هستند.

در مورد نگرانی های خود صحبت کنید تا ارزیابی کامل شما انجام شود. این عمل، نقطه آغازی برای رسیدگی به نیازهای بهداشت روان شماست.

5/5 - (1 امتیاز)