JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

اختلالات یادگیری کودکان

ناتوانی در تفسیر چیزی که فرد می بیند و می شنود، ارتباط دادن آن ها با یکدیگر و مواردی مشابه ، اختلالات یادگیری نامیده می شود. این ناتوانی ممکن است باعث ناتوانی در خواندن و یا نوشتن بشود. بسیاری از افراد تصور می کنند که اختلالات یادگیری نتیجه کم بودن هوش است. این تصور کاملا غلط است و اختلالات یادگیری کودکان هیچ ارتباطی به هوش ندارد.

افراد ممکن است در طول زندگی خود با این مشکل در زمینه های درس، کار، بازی، روابط دوستانه و … برخورد کنند. برخی از خانواده ها بدون داشتن اطلاعات از این امر، فرزندان خود را قضاوت می کنند و احساس می کنند آن ها از اختلالات یادگیری رنج می برند. به طور مثال اگر فرزند آن ها در مهارت خاصی کند تر عمل کند می گویند او اختلال یادگیری دارد. همه کودکان شبیه هم نیستند و هر کدام از آن ها بلوغ فکری متفاوت و مهارت خاص خود را دارند. پس از بهتر است تشخیص داشتن و نداشتن یادگیری را بر عهده فرد آشنا به این امور بگذاریم.

انواع اختلالات یادگیری

اختلالات یادگیری انواع گوناگونی را شامل می شود برای آشنایی با آن ها موارد زیر را برای شما بازگو می کنیم.

نارسا نویسی

این نوع از اختلال مربوط به نوشتن می باشد. نوشتن و به خصوص تمیز نوشتن برای این افراد کاری بسیار دشوار است. به طور مثال نمی توانند در قسمت خاصی، نوشته ی مورد نظر را جای دهند. همچنین برای نوشتن تکالیف خود نیاز به زمان خیلی بیشتری دارند و در نهایت اصلا نمی توانند تمیز و مرتب تکالیف خود را انجام دهند.

نارسا خوانی

این نوع از اختلال مربوط به زبان و خواندن می باشد. ممکن است بعضی از کودکان جملات، حرف ها و یا کلمات را نتوانند درک کنند و مدام در خواندن آن ها، اشتباه کنند. به طور مثال برخی ممکن است عدد 7 و 8 را نتوانند از هم تشخیص دهند و یا حرف ت و ب را نمی توانند درک کنند. این مشکل اگر تنها در ابتدای کلاس اول رخ دهد بلامانع است. اما اگر در طول سال و با پایان یافتن سال، این مشکل همچنان ادامه پیدا کرد باید بدانید که او از اختلالات یادگیری رنج می برد.

اختلال در یادگیری ریاضی

یکی دیگر از انواع اختلالات یادگیری کودکان، مربوط به اختلال در ریاضی می باشد. بسیاری از افراد در محاسبات ریاضی مشکل دارند و نمی توانند از پس آن بر آیند. اما افرادی که مبتلا به اختلال در یادگیری ریاضی هستند حتی محاسبات اولیه را نیز نمی توانند انجام دهند. به طور مثال فرد نمراتش در زبان و جغرافیا خیلی خوب است اما در ریاضی حرفی برای گفتن ندارد. این افراد که حتی توانایی محاسبات ابتدایی ریاضی را ندارند، اختلالات یادگیری و پردازش اطلاعات دارند. اختلالات در پردازش اطلاعات باعث می شود که فرد نتواند از حس های دیگرش استفاده کند و دچار مشکل می شود.

اختلالات یادگیری در کودکان

بسیاری از کودکان تا زمانی که در خانه هستند و هنوز به سن مهد کودک و یا مدرسه نرسیده اند، حالاتی کاملا نرمال دارند. به درستی رشد کرده اند، خوب صحبت می کنند، وزن و قدشان نرمال است. اما زمانی که به مدرسه می روند ممکن است با مشکلاتی رو به رو شوند. این مشکلات ممکن است در زمینه ی نوشتن، خواندن و … باشد. این کودکان ممکن است به دلیل خوب گوش نکردن، حواس چرتی و مواردی این چنینی در یادگیری دچار مشکل شوند. کودکانی که با اختلالات یادگیری مواجه هستند  باید سریعا درمان شوند و جلو رشد این اختلالات گرفته شود.

کودکی که با مشکلات یادگیری دست و پنجه نرم می کند از کودک معمولی کم هوش تر نیست. تنها یادگیری او زمان بیشتری می برد. زیرا مغز این کودکان در دریافت و پردازش اطلاعات مشکل دارد. به همین سبب دیر از هم نوعان خود مطالب را یاد می گیرند.

از نشانه های اختلالات یادگیری در کودکان می توان به موارد زیر اشاره کرد.

کودکانی که جملات را نمی توانند به راحتی بیان کنند.

در پاسخ به سوال های شما جواب های غیر مربوط می دهند.

قوانین مدرسه و معلمان خود را گوش نمی دهد و از آن ها پیروی نمی کند.

کودکانی که در عملکرد های حرکتی مشکل دارند و نمی توانند به راحتی راه بروند و یا بدوند.

مفهوم کلمات، اعداد و … را به راحتی درک نمی کنند.

در زمان انجام کار ها و فعالیت های ذهنی از خود واکنش های هیجانی بروز می دهند.

درمان اختلالات یادگیری

برای درمان اختلالات یادگیری ابتدا باید تشخیص داد که فرد دچار آن است یا خیر. برای تشخیص آن نیز نباید خودتان اقدام کنید و این کار را بر عهده ی متخصصان بگذارید. به طور کلی کودکان باید هر سه سال یک مرتبه مورد ارزیابی قرار بگیرند. برای درمان اختلالات یادگیری با توجه به وضعیت کودک و فرد می توان از روش های مختلفی استفاده کرد.

روش های دارویی: یکی از روش های درمانی برای رفع اختلالات یادگیری کودکان استفاده از دارو و ویتامین می باشد. خوردن انواع ویتامین ها می تواند این مشکل را درمان کند.

روش های حرکتی و ادراکی: تغییر محیط و انجام بازی های مختلف می تواند اختلالات یادگیری را درمان کند. انجام بازی های ذهنی ، حل معما ها و … می تواند به درمان کمک کند.

روش های نوروفیدبک: طبق تحقیقات انجام شده روش نوروفیدبک یکی از روش های موثر در درمان اختلالات یادگیری می باشد.

روش های دیگری نیز برای درمان آن وجود دارد که تشخیص استفاده از آن ها بر عهده ی متخصص می باشد.

توجه داشته باشید که کودکانی که با این مشکل سر و کار دارند ممکن است اعتماد به نفس پایینی داشته باشند. زیرا ضعف در یادگیری در مقابل دوستان و همکلاسی هایشان اعتماد به نفس آن ها را پایین می آورد. همچنین این افراد ممکن است دچار استرس و اضطراب، کم رویی و … نیز بشوند. معلمان و خانواده ها باید در برخورد با آن ها صبر زیادی داشته باشند و شرایط خاصی را برای آن ها فراهم کنند تا بتوانند از پس این مشکل بر آیند. اگر به این مشکل توجه نشود و از کنار آن بی تفاوت گذشت ممکن است فرد در طولانی مدت دچار افسردگی شود.

5/5 - (1 امتیاز)