برای آنکه بهترین دکتر روانپزشک در تهران را بشناسیم باید در ابتدای امر درک درستی از این تخصص داشته باشیم و آگاهی های لازم را در این زمینه کسب کنیم. اینکه چه عواملی باعث می شود که این قشر از مهارت بالایی برخوردار باشند، مطالعه متن زیر می تواند به شما کمک کند.
با توجه به اینکه امروزه زندگی شهرنشینی شرایطی را فراهم آورده است که افراد به دلایل مختلف دارای مشکلات زیادی باشند و با آنها دست و پنجه نرم کنند، قاعدتا این موضوع سبب می شود که گذار هر کداممان به مطب های روانشناسی و روانپزشکی بیافتد. کسانی که در زندگی فردی و یا اجتماعی دچار مشکل می شوند معمولا به این مکان ها مراجعه می کنند. به طور معمول در زندگی هر فرد و در یک مقطع زمانی خاص امکان دارد این مشکلات به وجود بیاید، پس اینکه نقش این متخصصین در جامعه امروز اهمیت زیادی دارد را نباید انکار کنیم.
چنانچه کسی خواهد مشکلات، مسائل و تنش های به وجود آمده در زندگی خود را حل کند می تواند با کمک این پزشکان خدمات مشاوره ای و درمانی دریافت نمود و از این طریق مشکل خود را حل کرد.
روانشناس با روانپزشک چه تفاوتی دارد
بیشتر کاربران از تفاوت های میان روانشناس و روانپزشک در تهران اطلاعات کافی ندارند و در هنگام بروز مشکل نمی دانند به کدام یک از آنها مراجعه کنند. در وهله اول باید این نکته را عنوان کرد که این دو رشته کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. در واقع ابتدایی ترین اصول در بیماری ها شناخت درست آن است که باید به وسیله پزشک انجام گیرد.
برای همین است که آنها در قبال بیماران مسئولیت داشته و باید پاسخگو باشند. در واقع تشخیص به موقع بیماری هایی مانند افسردگی و یا اختلالات رفتاری مانند اضطراب و استرس و … صرفا با توجه به علم و تخصصی که وجود دارد باید از طریق روانپزشک باشد. دلیل این امر هم به اختلالاتی برمی گردد که جسم فرد رخ می دهد.
روانشناس و روانپزشک هر دو به سلامت روان توجه دارند، اما وظایف و تخصصهای آنها متفاوت است. روانشناس در زمینه رفتار، احساسات و فرایندهای ذهنی فعالیت میکند و با استفاده از روشهایی مانند مشاوره و رواندرمانی به افراد کمک میکند. او قادر به تجویز دارو نیست و بیشتر بر تکنیکهای غیر دارویی تمرکز دارد.
در مقابل، روانپزشک یک پزشک متخصص است که در تشخیص و درمان اختلالات روانی تخصص دارد. او میتواند دارو تجویز کند و در موارد حاد، درمانهای پزشکی مانند شوکدرمانی را نیز انجام دهد.به طور خلاصه، روانشناس برای گفتگو و تغییر رفتارهاست و روانپزشک برای درمانهای دارویی و پزشکی.
آیا دکتر روانپزشک در تهران به تنهایی قادر به درمان خواهد بود
فهرست مطالب
درمان اختلالات رفتاری نیازمند گذشت زمان هستند. باید در وهله اول نوع بیماری را تشخیص داد و پس از آن درباره نحوه درمان تصمیم گرفت. در بیشتر مواقع روانپزشک در تهران از همکاران خود در حوزه روان درمانی برای بهبود هر چه بهتر بیماران کمک می گیرد.
برای آنکه روند درمان به صورت کامل انجام شود و نتایج بهتر و مفید تری حاصل شود در ابتدا از روش دارو درمانی استفاده نموده و پس از تکمیل این دوره بیمار را به روانشناس برای تکمیل مراحل درمانی ارجاع می دهند. بر همین اساس است که همکاری در این دو حوزه می تواند در حصول نتیجه بهتری تاثیر به سزایی داشته باشد و به عنوان مکمل یکدیگر از آنها یاد شود.
روانپزشکی چیست
روانپزشکی یکی از شاخههای پزشکی است که به مطالعه، تشخیص و درمان اختلالات روانی و عاطفی میپردازد. برخلاف تصور بسیاری، روانپزشکی تنها مختص افرادی که با مشکلات شدید روانی مواجه هستند، نیست؛ بلکه این رشته میتواند برای هر کسی که با اضطراب، افسردگی، وسواس یا حتی مشکلات خواب دستوپنجه نرم میکند، مفید باشد.
روانپزشک، به عنوان یک پزشک متخصص، ابتدا به بررسی دقیق وضعیت روانی و جسمانی فرد میپردازد. زیرا در بسیاری از موارد، مشکلات روانی میتوانند ریشه در مسائل جسمانی مانند عدم تعادل هورمونی یا بیماریهای دیگر داشته باشند. روانپزشک با استفاده از ابزارهای علمی، از جمله مصاحبههای بالینی، تستهای روانشناختی و گاهی آزمایشهای پزشکی، به عمق مشکل پی میبرد.
یکی از ویژگیهای مهم روانپزشکی، توانایی تجویز دارو است. این داروها میتوانند برای تنظیم عملکرد مغز و کاهش علائم اختلالات روانی بسیار مؤثر باشند. البته روانپزشکان معمولاً درمان دارویی را همراه با مشاوره و رواندرمانی انجام میدهند تا به نتایج بهتری دست یابند.
به زبان ساده، روانپزشکی علمی است که تلاش میکند ذهن و روان انسان را با کمک ابزارهای پزشکی و علمی به تعادل برساند و کیفیت زندگی افراد را بهبود بخشد.
چه کسانی باید به روانپزشک مراجعه کنند
به طور کلی افرادی باید به به روانپزشک مراجعه کنند که دارای علائمی هچون فوبیا و وسواس و افسردگی و … باشند. در برخی از موارد امکان دارد این علائم در حد بسیار پایینی باشند و از طریق روش های رفتار درمانگرانه قابل حل باشند که از طریق روحیه دادن و انجام یک سری اقدامات صورت می گیرد.
در برخی از مواقع عم از حد متوسطی برخوردار هستند که می توان در کنار روش های مشاوره ای از دارو در حد کمی استفاده کرد؛ اما اگر این اختلالات پیش روی کرده باشند حتم باید از طریق روانپزشک به درمان بیمار پرداخته شود. تجویز دارو برای اختلالاتی همچون بدبینی ها خیلی شدید، پرخاشگری، رفتار های غیر قابل کنترل، وسواس غیر عادی، اضطراب های غیر معمول توهمات شدید، اختلال در شنیدن و دیدن و … ضروری است و باید توسط پزشک متخصص این کار انجام شود.
خصوصیات بهترین روانپزشک در تهران
روانپزشک خوب در تهران باید دارای ویژگی های منحصر به فردی باشد که از جمله آن گوش فرا دادن به سخنان و رفتار های بیمار است و پس از آن تجویز داروی متناسب با نوع بیماری است. امکان دارد در یک وسواس دو نوع داروی متفاوت تجویز شود که می تواند نشان از تبحر پزشک در تشخیص نوع بیماری و میزان پیش روی آن باشد.
پزشکان با این تخصص یک تفاوت اصلی با سایر همکاران خود دارند و آن تغییر رفتار های مداوم بیماران است. بر همین اساس باید از علم زیادی برخوردار باشند و به صورت دوره ای خود را به روز نمایند و از تجارب خود و علمی که دارند بهترین استفاده را ببرند.
رژیم های درمانی را باید در شرایط مناسب مورد استفاده قرار داد تا نتیجه بهتری را کسب کرد.انجام تحقیقات لازم در زمینه انواع بیماری ها و استفاده از تجارب سایر همکاران می تواند بسیار موثر باشد و در روند درمان بیماران کمک زیادی بکند.
یکی دیگر از خصوصیاتی که بسیار اهمیت دارد عدم تجویز داروهای کمیاب و گرانقیمت در حد توان است که امکان دارد به دلیل ناتوانی بیمار در تهیه آن روند درمان با مشکل مواجه شود.
بهترین روانپزشک در تهران از چه روش هایی بهره میگیرد
به طور معمول بهترین روانپزشک در تهران به مانند سایر همکاران خود در سراسر دنیا از روش های دارویی بیشتر استفاده می کنند. چرا که در دوران تحصیل خود نیز به این روش ها پرداخته اند. به طور کلی پزشکان این حوزه اختلالات به وجود آمده را از دید اعضای بدن نگاه می کنند و آن را نتیجه فعل و انفعالات بدن می دانند.
برای همین است که دارو درمانی را بهترین راه درمان تلقی می کنند؛ اما سوای این راهکار یک سری روش های درمانی را در کنار دارو پیش می گیرند که به فرد کمک می کند بهتر و سریع تر دوره درمان خود را تکمیل کند و به آغوش خانواده و جامعه باز گردد. از جمله این روش ها شناخت درمانی، رفتار درمانی، روان درمانی تحلیلی، روان درمانی دیالکتیکی، بیوفیدبک، نوروفیدبک و … هستند.
کلینیک مشاوره و روانشناسی ندای درون در غرب تهران با تیمی متخصص و با تجربه در زمینه درمان اختلالات روانی و مشاورههای فردی و خانوادگی، خدمات روانشناسی کاملی را ارائه میدهد. این مرکز با بهرهگیری از روشهای علمی و نوین، به درمان اضطراب، افسردگی، استرس و مشکلات شخصیتی میپردازد. ندای درون یک مکان امن برای دستیابی به بهبود روانی و سلامت ذهنی است.
سوالات متداول
روانپزشک با استفاده از مصاحبههای بالینی، بررسی سوابق پزشکی، علائم بیمار و در برخی موارد انجام تستهای آزمایشگاهی به تشخیص میرسد.
بیشتر روانپزشکان علاوه بر تجویز دارو، به انجام رواندرمانی نیز میپردازند یا بیماران را به روانشناسان ارجاع میدهند.
زمانیکه افراد با مشکلاتی مانند افسردگی شدید، اضطراب مزمن، اختلال خواب یا علائم جدیتری مانند توهم و هذیان مواجه باشد.
تعداد جلسات روانپزشکی معمولاً بین 5 تا 10 جلسه برای مشکلات خفیف تا متوسط متغیر است. اما برای اختلالات مزمن و شدید، ممکن است به 20 جلسه یا بیشتر نیاز باشد و در برخی موارد، درمان مداوم به صورت ماهانه یا سالانه توصیه میشود.
هزینه ویزیت روانپزشک در بخش خصوصی برای متخصص حدود 195 هزار تومان است، در حالی که برای فوق تخصص روانپزشکی این هزینه به 250 هزار تومان میرسد. این مبلغ ممکن است بسته به موقعیت و نوع درمان متفاوت باشد.